Keepnet Labs Logo
Menu
Keepnet Labs > blog > sezai-yilmaz-roportaj

Keepnet, özgün yaklaşımıyla insana dokunan çözümler geliştiriyor

Türkiye’de siber güvenlik sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Sezai Yılmaz VP of Product rolü ile Keepnet’in başarı hikayesine ortak oldu.

Asset Intelligence

Extended Human Risk Management yaklaşımı ile insanı hedef alan siber saldırılara karşı tek platform üzerinden çözüm sağlayan Keepnet, kadrosuna kattığı yeni isimler ile global vizyonuna daha emin adımlarla ilerliyor.

Türkiye’de siber güvenlik sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Sezai Yılmaz VP of Product rolü ile Keepnet’in başarı hikayesine ortak oldu. SaaS platformu olarak hizmet veren Keepnet’in global vizyonunu ileri taşımak için bu kararı aldığını belirten Yılmaz, şirketin büyüme oranlarının, ABD ve İngiltere pazarındaki fırsatların ve patent bekleyen ürünlerin Keepnet’e katılma kararında etkili olduğunu söyledi.

Doksanlı yılların sonunda Hacettepe Üniversitesinde Bilgisayar Bilimleri Mühendisliğinde henüz bir öğrenciyken bilişim sektöründe profesyonel deneyim kazanmaya başlayan Sezai Yılmaz o günlerde siber güvenliğe ilgisinin başladığını anlatıyor: “Bilgisayar artık hayatın içine iyice sirayet ediyordu. Buralarda da birtakım kuraldışı, etik olmayan hareketler yapacak birilerinin çıkacağı çok aşikardı. Bu tür ihlalleri önlemek için ürünlerin hizmetlerin oluşturduğu yeni bir sektörün önünün açık olduğu görülüyordu.”

Mezuniyet sonrasında kariyerine nasıl devam edeceği konusunda karar verirken tercihinin büyük şirketler yerine start-uplardan yana olduğunu belirten Yılmaz, bu seçimin nedenlerini şöyle sıraladı:

“Üniversiteden sonra kurumsal bir yerde çalışmak yerine kariyerime bir start-upla başlamayı tercih ettim. Start-upların kültürü, dinamizmi, inovasyondaki başarısı ve baş döndüren hızla büyümesi bilgi birikimimi genişletmenin yanı sıra yeteneklerimi geliştirmem için de bana en uygun yerler olduğunu gördüm.”

Türkiye’nin önde gelen siber güvenlik şirketleri arasında bulunan Pro-G, Innovera ve Cyberwise’da farklı görevlerde bulunan Yılmaz, hem bu şirketlere büyüme aşamasında destek verip bu süreci tecrübe ederken aynı zamanda da yazılım güvenliği, güvenlik operasyonları ve siber güvenlik eğitimleri gibi konularda lider ve uzman danışman pozisyonlarında çalıştı.

Bankacılık, sigorta, enerji gibi kritik sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere hizmet veren Yılmaz Türkiye’deki önemli kamu kurumlarına da değişik siber güvenlik konularında destek oldu.

NEDEN KEEPNET?

Extended Human Risk Management yaklaşımıyla siber güvenlik risklerine insan odaklı bir çözüm anlayışı geliştiren Keepnet globalde ulaştığı 4000’e yakın müşterisiyle ilgi çekiyor.

Büyüme oranına dikkat çeken Yılmaz, Keepnet’e katılmasında bu başarının etkisinin önemli olduğunu fakat farklı faktörlerin de bu kararda rol oynadığını ekledi: “Keepnet benim gibi tüm sektör profesyonellerinin ilk günden takip ettiği bir girişimdi. Bir start-up olarak organik bir büyüme sonucu dünyanın 25 farklı ülkesinde 3700’den fazla müşteriye ulaşmış olması çok etkileyici. Amerika ve İngiltere pazarında son yıllarda kendini gösteren yükselişi ve bunu yaparken ürettiği patent-bekleyen özgün ürünleri ile gelecek vizyonu beni çok etkiledi. Bilgi birikimim, tecrübem ve becerilerim ile Keepnet’in kültürüne katkı sağlayabileceğimi, diğer yıldız oyuncularla beraber iyi bir takım olacağımızı, ve inovasyona devam ederek global vizyonu daha ileri taşıyabileceğime gönülden inanarak katıldım.”

SHARE ON

twitter
twitter
twitter

Schedule your 30-minute demo now

You'll learn how to:
tickAutomate behaviour-based security awareness training for employees to identify and report threats: phishing, vishing, smishing, quishing, MFA phishing, callback phishing!
tickAutomate phishing analysis by 187x and remove threats from inboxes 48x faster.
tickUse our AI-driven human-centric platform with Autopilot and Self-driving features to efficiently manage human cyber risks.
iso 27017 certificate
iso 27018 certificate
iso 27001 certificate
ukas 20382 certificate
Cylon certificate
Crown certificate
Gartner certificate
Tech Nation certificate